Pastasalat med krutonger av gammelt brød

Klasse: 6, Fagerheim skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g svinekjøttdeig
200 g fullkornspasta
1 ss oregano
5 g basilikum
30 g babyleaf salat
1 stk tomat
45 g ost
100 g mais
0.5 stk agurk
2 stk brødskiver (gjerne restebrød!)
3 ss olje
3 ss rømme
1 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 180 grader.
2
Kutt opp tomat, ost og agurk i biter.
3
Skyll salat og basilikum.
4
Stek svinekjøttdeigen og krydre med litt salt og pepper.
5
Kok opp vann til pastaen. Hell pasta oppi når vannet koker.
6
Krutonger: Kutt brødskivene i små kuber. Ha dem på et stekebrett, dryss over litt oregano, salt og pepper og dryss over litt olje. Sett i stekeovnen i ca. 8 minutter. Snu og stek til de er crispy.
7
Lag rømmedressing ved å blande rømme og litt oregano, salt og pepper.
8
Hell vann av maisen, og skyll den.
9
Når alt er ferdig puttes alt i en bolle. Pynt med litt basilikum og spis deg mett.
Lukk

Ett øyeblikk