Bærekraftig fish\'n chips

Klasse: 6, Fagerheim skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk store poteter
300 g torskefilet
2 skiver grovt, tørt brød
0.5 pk babyleafsalat
1 dl hvetemel
1 stk sitron
1 stk egg
1 dl rømme
2 ss gressløk
1 ss basilikum
1 ts salt
1 fedd hvitløk
0.5 dl rapsolje

Slik gjør du

1
Chips: 1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. 2.Vask og skrell potetene. 3. Del potetene opp i båter. Husk at de skal være like store for jevnere steking. 4. Rør sammen 4 ss hvetemel + 1 ts salt i en liten bolle. 5. Dypp potetbåtene i melblandingen. 6. Strø litt pepper over, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. 7. Drypp litt olje over og sett inn i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene blir mye og gyldne.
2
Fish: 1. Stek eller rist to skiver med grovt, tørt brød. Kjevle brødet til smuler. 2. Finn fram tre boller. Visp egget i den ene, hell brødsmulene i en og ca. 1 dl mel i den siste. 3. Dypp fiskebitene i egget, så i melet og til slutt brødsmulene. 4. Varm en stekepanne på middels varme, og dekk bunnen med rapsolje når den er varm. 5. Legg fisken i pannen og stek den til den er gjennomstekt og crispy.
3
Hvitløksdressing: 1. Press hvitløk i en hvitløkspresse. 2. Bland sammen rømme, hvitløk, noen dråper sitron, salt og pepper. 3. Hakk opp og stø over urtene.
4
Retten serveres med salat og sitronskiver. Nyt!
Lukk

Ett øyeblikk