Fish & chips

Klasse: 6C, Åse skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Remulade
3 skiver sylteagurk
1 ts finhakket kapers
0.5 ss estragon
1 ss sitronsaft
2 ss majones
2 ss lettrømme
Panert torsk
400 g skinn og benfri torsk
1 dl hvetemel
1 stk egg
3 skiver brød
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 dl revet norvegia
2 ss smør til steking
2 ss matolje til steking
Potetbåter/chips
8 stk nypoteter
1 ss timian
1 ts flaksalt
3 ss olivenolje
Tilbehør
4 stk salatblad
1 stk økologisk sitron i båter

Slik gjør du

1
Finhakk sylteagurk og kapers. Bland sammen alle ingrediensene til remuladen, og sett den i kjøleskapet.
2
Vask potetene godt og del dem i passe store potetbåter. Lag en blanding av 3 ss olivenolje, salt og timian, og vend potetene i blandingen. Fordel potetbåtene utover en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen i ca 30 minutter. Bruk gjerne varmluft de siste minuttene.
3
Ta frem 3 dype tallerkener. I den ene har du hvetemel, i den andre et sammenvispet egg og i den tredje en blanding av brødsmuler, salt, pepper og ost. Del fisken i fire like store stykker. Vend fiskestykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt i brødblandingen.
4
Stek fisken i smør og olje i en stekepanne.
5
Server fisken i et vasket og tørket salatblad, sammen med potetbåter, remulade og sitron. Nyt!
Lukk

Ett øyeblikk