Fiskesuppe

Klasse: 6C, Åse skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Fiskesuppe
0.5 stk løk
200 g torsk
200 g laks
1 dl fløte
1 dl melk
0.25 stk purre
2 stk gulrot
2 stk potet
2 terninger fiskebuljong
7 dl vann
2 ss smør
Brødkrutonger
4 stk brødskiver
4 ss olivenolje
1 ts flaksalt
0.5 ts pepper

Slik gjør du

1
Finhakk løk. Surr løken i smør i en kasserolle.
2
Tilsett vann og fiskebuljong.
3
Skjær poteter og gulrøtter i tynne strimler, ha det i suppa og la det koke i suppa i ca 5 minutter.
4
Skjær fisk i terninger, ha det i så i suppa sammen med melken. La det trekke, ikke koke, i ca 8 minutter, før du har i finstrimlet purreløk og fløte mot slutten.
5
Smak til med salt og pepper.
6
BRØDKRUTONGER Skjær brødskivene i terninger. Her bruker vi gjerne brød fra i går, så blir det mindre matsvinn.
7
Bland sammen olje, salt og pepper i en bolle.
8
Ha brødterningene i oljeblandingen og rør godt sammen.
9
Spre brødterningene godt utover en bakepapirkledd pangpanne. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til krutongene er sprø
10
Server suppa sammen med brødkrutonger. Pynt gjerne med litt frisk dill. NYT!
Lukk

Ett øyeblikk