Innbakt pølse, heimelaga pommes frites og salat

Klasse: 6, Norane skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Pommes frites
800 g poteter
3 ss olje
2 ts paprikakrydder
2 ts havsalt
Heimelaga deig
0.5 pk gjær
3 dl lunke vatn
1 ss olje, t.d olivenolje
0.5 ts salt
7 dl kveitemjøl, ca
Innbakt pølser
8 stk grillpølser
0.5 pk ferdig pizzadeig, eller heimelaga deig
1 dl ketchup
Salat
0.5 stk salathovud
3 stk eple, helst norske
0.5 stk agurk

Slik gjør du

1
Pommes frites: 1.Ta av skalet, vask potetene godt og del dei i bitar. 2.Legg dei på eit steikebrett med bakepapir. Ha på olje, og dryss over salt og paprikakrydder. Bland alt godt saman. 3. Steik potetene på 225 grader i 20-30 minutt. Bruk ein spiss kniv for å sjå om potetene er møre. Om du brukar varmluft dei siste 5 minutta får potetene ein sprø og gyllen skorpe.
2
Heimelaga deig: 1.Rør gjæren ut i lunke vatn. 2.Tilset olje, salt og mjøl. 3.Elt deigen godt saman og la den heve til dobbel størrelse. Ca 30 minutt.
3
Innbakt pølser: 1. Forvarm steikeomnen til 180 grader. 2.Ta pølsene ut av pakken. 3.Skjær den kjøpte pizzadeigen, eller heimelaga deig i strimler. 4. Surr ei og ei pølse inn i deigstrimlene. Korleis du vil surre deigen er opp til deg. 5. Legg pølsene på eit steikebrett med bakepapir. Steik dei midt i omnen i 8-10 minutt, eller til deigen har heva fint og fått ein gyllen farge. 6. Server pølsene med ketchup.
4
Salat: kutt opp salat, agurk og norske epler. Bland saman.
Lukk

Ett øyeblikk