Focaccia med kylling, salat og dressing

Klasse: 6, Norane skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Foccacia
50 g gjær
6 dl lunka vatn
1 ts sukker
1 ts salt
0.5 dl olje
700 g kveitemjøl
3 ss rosmarin
3 ss maldonsalt
0.5 dl olje til topping
Kylling
500 g kyllingfilet
4 ts peppermiks
Salat
0.5 stk salathovud
2 stk tomat
1 stk raudløk
Rømmedressing
0.5 pakke rømme
1.5 ts gresk dressingmix
Karrimajones
0.5 pakke Majones
1 ss karri

Slik gjør du

1
Rør ut gjæren i lunke vatn.
2
Bland inn sukker, salt og olje i blandingen.
3
Bland inn mjølet. Deigen skal vere litt klissete. La deigen heve i ca 30 minutt.
4
Hell den forholdsvis lause deigen over i ei bakepapirkledd langpanne. Ha over olivenolje, maldonsalt og rosmarin. La deigen etterheve i ca 30 min.
5
Steik brødet midt i omnen, på 240 grader, i ca 12 minutt.
6
Skjær opp kyllingfilet i bitar og steik på panna. Ha på peppermiks.
7
Skjær opp tomat, salat og raudløk.
8
Bland gresk dressingmix i rømmen, og karri i majonesen.
Lukk

Ett øyeblikk