Laksetaco med guacamole og mangosalsa

Klasse: 6, Gossen barne- og ungdomsskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 gram fersk laksefilet
2 ss olje til steking
1 ss hjemmelaget tacokrydder
8 stk tortillalefser fullkorn
8 ss revet ost
0.5 stk hjertesalat
4 ts lettrømme
0.5 boks mais
Hjemmelaget tacokrydder
2 ss spisskummen
1 ss paprikakrydder
1 ss koriander, tørket
1 ts hvitløkskrydder
1 ts pepper
0.5 ts salt (North Sea Salt fra øya vår )
Guacamole
2 stk avokado
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 stk lime- bruker 1/2 til guacamolen og 1/2 til mangosalsaen, saften av denne
Mangosalsa
1 stk mango
2 stk tomat
0.33 stk agurk
0.25 stk rødløk
0.5 stk rød paprika
2 ss fersk koriander, finhakket
0.25 ts chillikrydder

Slik gjør du

1
Bland sammen alle ingrediensene til det hjemmelagede tacokrydderet.
2
Skjær alle grønnsakene til mangosalsaen i små terninger og bland samen i en bolle.
3
Mos avokado med en gaffel og bland sammen alle ingrediensene til guacamolen. Smak til med lime og krydder.
4
Del laksen i terninger og stek i panne med olje og tacokrydder.
5
Varm tacolefser i ovnen.
6
Server tacolefser med salat, mais, mangosalsa, guacamole, ost, rømme og laks
Lukk

Ett øyeblikk