Sjøkreps med kryddersmør, epleslang og gulrot

Klasse: 6, Sæbø skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1.5 kg sjøkreps (sjølvfiska, sesong)
250 g Kvitseidsmør (romtemperert)
2 stk Raud Chili
4 stk 4-5 fedd kvitløk
2 stk vårløk
2 stk sitron
0.5 stk raud paprika
2 stk Epler (sesong)
2 stk Gulrot (sesong)
4 stk Sjalottløk
0.1 dl rapsolje
1 ts Flytande honning

Slik gjør du

1
Sett smøret ut i romtemperatur over natta.
2
Sett krepsen ut til tining 2-3 timar i forveien, på steikebrett m/bakepapir
3
Forvarm steikeovnen til 200 grader C.
4
Finhakk 2 chilier, 4-5 fett kvitløk, 2 vårløkar og ein halv raud paprika og putt dem i ein plastikkbolle.
5
Tilsett deretter 2 båtar med sitron og safta fra ein sitron oppi plastikkbolla og rør det saman med smøret.
6
Riv av halene og kutt opp som anvist på bilder. Husk å fjerne tarmen. Smør inn krepsen med kryddersmøret og stek i ca. 10-12 min i midten av stekeovnen.
7
Grovhakk sjalottløk og epler og glasér dem lett i ei panne med ein skvett rapsolje og ei ts flytande honning.
8
Skjær opp gulrøtter på langs i store strimler og bland saman med eplene og sjalottløken.
9
Anrett sjøkrepsen på en seng av epler, sjalottløk og gulrot. Hvis det er noe kryddersmør til overs så kan man bruke det som dipp i en skål. Nam!
Lukk