Pannesteikt bekkerøye med persillesaus

Klasse: 5, Åseral barne- og ungdomsskule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g Sjølvfiska bekkerøye
8 stk Kortreiste poteter (heimedyrka)
4 stk gulrøter
300 g persille
2 ss Meierismør frå lokalt meieri
1 dl Fløyte
1 dl grønnsaksbuljong
1 ss sitronsaft

Slik gjør du

1
Kok potetene til dei er møre. ca 20 min.
2
Skjær gulrøttene i skiver og kok ca 10 min.
3
Skjær fisken i to filetar, og krydre dei godt med salt og peppar. Smelt smør i panna og steik fisken på middels høg varme. ca 5 min på kvar side.
4
Grovhakk persillen og ha den i ei gryte med 1 ss smelta smør. La det surre i ca eitt min før du har oppi buljong og fløyte. smak til med salt og peppar.
Lukk