Potet- og jordskokksuppe med hvitløksstekt torsk

Klasse: 6A, Landro skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk purreløk
2 dl creme fraiche
4 ss matolje
0.5 ts pepper
1 ts salt
1 l fiskekraft (hjemmelaget eller av terning)
3 ss hakket persille (fra skolehagen)
4 stk torskefileter (600g) fisket av elever
6 stk poteter (fra skolehagen)
4 stk jordskokk (fra skolehagen)
3 stk hvitløksfedd (dyrket i skolehagen)

Slik gjør du

1
Potet- og jordskokksuppe: Skrell potetene og skjær de i terninger. Skrubb jordskokken og rengjør purreløken. Ha poteter, jordskokk og purre i en panne og dekk med vann. Kok til potetene er møre, ca 12 minutter. Hell av vannet. Ha fiskekraft i pannen sammen med poteter, jordskokk, purreløk og creme fraiche. Bland alt med en stavmikser. Varm opp og smak til med salt og pepper.
2
Ovnstekt torsk: Ha litt olje i en ildfast form. Legg skinnfrie fiskefileter i formen og hell litt mer olje over. Strø finhakket hvitløk, salt og pepper over. Stek i 180 grader i ca 10-15 minutter (etter hvor tykk fiskefiletene er).
3
Servering: Fyll en suppetallerken vel halvfull med suppe og legg torskefilet oppå. Strø hakket persille eller gressløk over og server med flatbrød eller grovt brød.
Lukk