Fiskerjentas pai

Klasse: 6B, Mosterøy skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ss hakket hvitløk
1 ts 1/2 ts pepper
500 g Tomater (kortreiste fra Finnøy)
1 ss farin
1 ss oregano (fra Jæren)
1 stk Gul løk (fra Jæren)
150 g Selskapserter
200 g Margarin (rapsolje)
400 g Reker, ferske (MSC-sertifisert)
24 stk Norske poteter (fra Jæren)
300 g Arktisk klippfisk u/skinn og ben
3 dl Økologisk Helmelk

Slik gjør du

1
Dette er \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Gjeterguttens pai\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" men i en ny og spennende versjon! (Husk å sette klippfisken til utvanning dagen før måltidet) Lag potetmos med melk, margarin og hvitløk. Kok klippfisk til den flaker seg. La den renne godt av seg og vend den så inn i potetmosen. Tomatsaus: Kok opp hakkede tomater, raspet løk og oregano. Smak til med sukker (sødmen må matche den salte klippfisken) Rens rekene og kok opp ertene, vend dem i potetmosen rett før servering. Anretning: has i porsjonsskåler eller ildfast form. Tomatsaus nederst og potetmos øverst. Gratinèr toppen gyllen hvis ønskelig.
Lukk