Fiskepinnar med råkost og potetpurré

Klasse: 6A, Sagatun skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
600 g torskefilet
4 ss kveitemjøl
0.25 ts salt
0.5 ts pepar
1 stk egg
2 ss lett mjølk
100 g grilljermjøl
3 ss margarin
5 stk potet
1 dl lettmjølk
1 ss flytande margarin

Slik gjør du

1
1. Skjær torsken i ca. 2 cm breie strimlar. 2.Bland kveitemjøl, salt og pepar i ei skål. Pisk saman egg og mjølk i ei anna skål. Ha grilljermjøl i ei tredje skål. 3.Vend fiskestrimlane først i kveitemjøl med salt og pepar, deretter i eggeblandinga, og til slutt i griljermjølet. Dette kallar vi panering. 4.Steik dei panerte fiskestrimlane i ca. 4 min. i ei varm steikepanne og i gyllenbrun margarin. 5. Legg dei steikte fiskepinnane over på tørkepapir slik at fettet renner av.
2
1. Vask og skrell potet, skjær dei i store terningar og kok dei i usalta vatn. Hell av vatnet og la potetene dampe frå seg. 2.Mos potetene med ein potetmosar eller gaffel og rør inn mjølk ti konsistensen er som graut. 3.Rør inn flytande margarin smak til med salt og eventuelt papar.
3
1. Vask og skrell 4 gulrot, og riv dei på eit råkostjern. 2. Press safta av ein halv sitron og bland med 3 ss vatn og 1 ss sukker. 3.Ha dressing over gulrota og bland det godt inn. Vask og finhakk 4 ss graslauk, og dryss over.
Lukk