Stekt ris

Klasse: 6B, Åsen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk Egg
1 ss Olje
1 dl Erter
1 stk Gulrot
0.5 ts Svart pepper
2 g En båt hvitløk
2 ss Soyasaus
1.5 dl Basmatiris

Slik gjør du

1
Kok risen slik det er forklart på pakken. Avkjøl den.
2
Finhakk hvitløken, og skjær gulroten i små terninger.
3
Stek hvitløken i olje.
4
Ha i risen, bland godt og la alt steke til det er gyllent.
5
Bland inn gulrot og erter og la alt steke på svak varme i 2 minutter.
6
Visp eggene lett sammen og hell dem over i pannen.
7
Rør om, slik at eggene blir jevnt fordelt utover blandingen i pannen.
8
Smak til med soyasaus og pepper.
Lukk

Ett øyeblikk