TBUS Gratinerte grønnsaker

Klasse: 6, Tyrifjord barne- og ungdomsskole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk gul løk (selvdyrket)
4 stk poteter (selvdyrket)
150 g cottage cheese (selvlaget)
1 ss olivenolje
100 g spydbønner (selvdyrket)
100 g gulrot (selvdyrket)
1 bunt urter (selvdyrket)
40 g grønnkål (selvdyrket)
100 g kantarell (selvplukket)
100 g økologiske erter (lokalt produsert)
2 stk økologiske egg (lokalt produsert)

Slik gjør du

1
Lettkok potetene.
2
Stek løk i 1ss olivenolje.
3
Pisk eggene og bland dem med melk og cottage cheese.
4
Legg alle ingrediensene (- gulrot og prydbønner) i en ildfast form, lag for lag. Begynn og avslutt med et potetlag. Strø på litt salt og urter mellom hvert lag.
5
Hell eggblandingen over grønnsakene.
6
Stekes i ca. 30 minutter på 180 grader.
7
Server med kokte gulrøtter og spydbønner for mer farge og ekstra vitaminer!
8
Valgfritt: Legg til ekstra grønnsaker, eller erstatt med andre grønnsaksrester fra middag. Eggblanding uten melk.
Lukk