Vegetar-Quesedillas

Klasse: 6B, Lysheim skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
600 g Kikerter
3 stk Rødløk
3 stk Chili
4 stk Hvitløksfedd
2 ss Tacokrydder
4 stk Tomater
1 stk Gul løk
2 bunt Koriander
2 stk Lime
1.5 ts Salt
1 ts Pepper
2.5 dl Emmer mel
1.5 l Vann
6 ss Rapsolje
2 ts Bakepulver
1.5 dl Hvetemel

Slik gjør du

1
Vegetar-Quesedillas
2
Vi valgte å kjøpe inn økologiske kikerter for å gjøre elevene bevisst på hvilke valg de kan ta for å bli mer bærekraftig. Kikerter er også mer økonomisk enn kjøttprodukter. Kikertene var både nøkkelhullsmerket og Ø-merket, som er merker elevene bør bli kjent med for å velge sunn mat. Grønnsakene vi tok i bruk var økologiske og lokale. Det er to veldig viktige kriterier når man snakker om bærekraftig mat. Elevene har hatt mye teori om bærekraftig mat, men nå fikk de endelig tatt det i bruk i praksis.
3
Fyll- 1. Kutt opp chili, hvitløk og rød løk til små terninger 2. Varm opp pannen med 7 i styrke og tilsett 1 ss olje 3. Stek rød løk, chili og hvitløk i 1 minutt og tilsett deretter kikertene 4. Tilsett tacokrydder og litt vann og la blandingen steke i 5 minutter
4
Salsa- 1. Kutt tomatene i små terninger og legg de i en skål 2. Kutt løken i minst like små terninger og legg de i samme skål 3. Kutt chili i små biter og legg de i skålen 4. Kutt opp 1 håndfull koriander og legg det i skålen 5. Skvis over saften av 1 lime 6. Tilsett salt og pepper og rør alt sammen
5
Lefser med emmer mel- 1. Bland emmer mel, salt og bakepulver i en stor skål 2. Tilsett rapsolje og rør sammen 3. Tilsett vann og rør sammen til deigen blir fast 4. Form deigen til en ball, legg den i skålen og dekk til med et håndkle 5. La deigen hvile i 10 minutter 6. Del deigen i 4 like store biter og rull bitene sammen til en bolle 7. Bruk kjevle og rull ut deigen til en rund og flat tortilla lefse 8. Stek lefsen i en varm og tørr panne. Dette går fort så følg med på lefsene!
6
Lefser med byggmel- 1. Bland hvetemel, byggmel, bakepulver og salt i en stor skål 2. Tilsett rapsolje og rør sammen 3. Tilsett vann og rør deigen sammen til den blir fast 4. Form deigen til en ball, legg den i skålen og dekk til med et håndkle 5. La deigen hvile i 10 minutter 6. Del deigen i 4 like store biter og rull bitene sammen til en bolle 7. Bruk kjevle og rull ut deigen til en rund og flat tortilla lefse 8. Stek lefsen i en varm og tørr panne. Dette går fort så følg med på lefsene!
7
Steking av Quesedillas- 1. Fyll to lefser med fyllet 2. Legg litt salsa på fyllet 3. Strø over 25g ost på hver lefse 4. Brett lefsen i to 5. Stek lefsen på hver side i en varm og tørr panne
Lukk