Eigen-fiska makrell med eige-dyrka poteter

Klasse: 6A, Skogsvåg skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
600 g Makrellfilet
1 stk Løk
8 stk Sjampinjong
2 ss Melange
1 ts Salt
1 ts Pepper
3 dl Lettrømme
2 ss Fersk Gressløk
8 stk Potet
2 ss Matolje
1 ts Salt (Potet)
1 ts Pepper (Potet)
4 stk Gulrot
0.5 stk Brokkoli

Slik gjør du

1
1. skrell potetene og del i båter. 2. Legg dei i ei langpanne, gni inn olje, salt og pepper. 3. Steik dei i ovenen på 225 grader i 20 grader.
2
1.kutt opp løk og sjampinjong og steik i smøret til det begynner få litt brunfarge. Legg det til side i ei skål. 2. krydre fiskefiletene med salt og pepper. 3. Steik makrellfiletene til dei er gjennomsteikt, ta dei ut av steikepanna, den skal brukast til å lage saus i.
3
Saus: Ha rømme i steikepanna, som du steikte makrellfiletene oppi. Når rømmen er varm, tar du oppi løk og sjampinjong, og varm det opp til det er gjennomvarmt.
4
Del brokkolien opp i bunter. Kok opp vatn, og la brokkolien trekke i vatnet i 8 min. Rasp gulrøtter.
Lukk