Laksedrøm

Klasse: 6, Gullaug skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 g Ben og skinnfri laksefilet
400 g Spagetti med fullkorn
250 g Brokkoli
250 g Blomkål
4 stk Gulrot
4 ss Mais
2 ss Margarin
1 ts Salt
0.5 ts Pepper
1 stk Saus til laks fra Toro
2 dl Lettmelk
3 dl Vann

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 180?.
2
Legg bakepapir på et stekebrett og smør med 1 ss smør.
3
Legg laksen på stekebrettet, ta 0,5 ss smør filetene, litt salt og litt pepper.
4
Stekes i ovnen i 10-15 min.
5
Skrell gulrøtter og kutt dem i skiver. Ta gjerne litt av gulroten til pynt (vi brukte en blyantspisser tilpasset gulrøtter).
6
Kutt opp brokkoli og blomkål i biter.
7
Kok opp vann. Når det koker, putter du i gulrøttene og lar de koke i 3 min. Legg så oppi blomkålen og kok i 2 min til.
8
Stek brokkolien, sammen med maisen i 0,5 ss smør i stekepanna.
9
Kok opp ca 3 l vann til spagettien. Ha spagettien oppi når det koker og la det småkoke i ca 10 min. Hell av vannet.
10
Følg instruksjonen på ‘ Saus til Laks’ fra Toro.
Lukk