Potetlomper med fiskepinner, brokkolikrem og tyttebærkrem.

Klasse: 6,

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk Egg (økologisk)
3 dl Tyttebær
1 ts Grønnsaksbuljong (økologisk)
3 ss Sesamfrø
200 g Byggmel
1 stk Brokkoli (økologisk)
3 stk Knekkebrød (knust)
1 kg Poteter(fra egen kjøkkenhage)
1 ss Potetmel
500 g Torskefilet
3 ss Sukker
2 skive Kålrabi
3 ts Salt
1 dl Lettrømme (økologisk)
1 dl Creme fraiche

Slik gjør du

1
Kok poteter. Avkjøl og mos dem godt. Tilsett 1 ts salt og mel til en fast deig. Del opp i passe emner, og kjevle så tynne lomper du greier. Stek på takke.
2
Bruk stavmikser og mos tyttebær. Bland sammen litt potetmel og sukker, og rør dette inn med bær. Varm opp sausen. Smak til med sukker.
3
Skyll brokkolien i kaldt vann. Del den opp i små buketter. Del også stilken i 2x2 cm biter. Kok opp vann med litt buljong, og tilsett brokkolien. Når den er ferdig kokt siler du av vannet. Ta vare på vannet. Bruk stavmikser og mos brokkolien. Varm opp på svak varme, og tilsett litt av vannet og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
4
Bruke en Spiralizer og lag kålspagetti til sprø pynt.
5
Tørk torsken med tørkepapir og skjær fisken i fingertykke biter. Visp egg i en bolle. I en annen bolle har du knust knekkebrød, sesamfrø, salt og pepper. Vend fisken i egg, deretter i brødsmulene. Gjør klar et stekebrett med bakepapir, og legg fiskepinnene på denne. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. Du kan også steke fiskepinnene på panne. Vi gjorde begge deler.
6
Legg opp fiskepinner, brokkoloikrem og tyttebærkrem på en lompe. Pynt med kålspagetti. Matavfall komposteres (Bokashi), og brukes i egen kjøkkenhage.
Lukk

Ett øyeblikk