Reinsdyrkebab med tyttebærdressing

Klasse: 6, Longyearbyen skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
0.5 dl olje
2 ts salt
1 ts pepper
1.5 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 stk Crispi salat
1 stk agurk
1 stk tomat
1 stk eple
1 stk paprika
1 stk vårløk
8 stk pitabrød
600 g strimlet reinsdyrkjøtt (lokal fangst)
200 g tyttebær
100 g sukker
0.25 ts eggehvite
1 ss rømme

Slik gjør du

1
Bland olje og krydder sammen i en bolle. Legg reinsdyrkjøttet oppi og bland godt sammen. La det ligge en halvtimes tid.
2
Kutt paprika, tomat, vårløk, eple og salat i biter. Legg grønnsakene i hver sin skål.
3
Ta smør i ei stekepanne. Fres hvitløk og chili lett. Stek kjøttet sammen med hvitløken og chilien.
4
Tyttebærene røres i maskin med sukker og eggehvite til det tykner. Bland inn rømme.
5
Ta et pitabrød. Fyll pitabrødet med kjøtt, grønnsaker og tyttebærrømmer.
Lukk