Sjakkbrød

Klasse: 6, Torp skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
5 g tørrgjær
150 g Jarlsberg
300 g sammalt rug
150 g Norvegia
700 g siktet hvetemel
2 ss olje
2 ss fersk persille
9 dl vann
2 stk hvitløksfedd
15 g salt
200 g smeltet smør

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene sammen til en seig masse.
2
Smør to brødformer med oljen. Fordel deigen i de to brødformene. Dekk til med plastfolie og la stå til heving i minst 10 timer (gjerne over natta).
3
Stek brødet på 200 grader i ca en time.
4
Vi lagde diagonale snitt i brødet og kryss over slik at det dannes små firkanter, men ikke skjær helt gjennom.
5
Skjær osten i terninger og plasser osteterningene i snittene.
6
Bland sammen smeltet smør, hvitløk og persille, og pensle blandingen på brødene.
7
Stek brødet på 180 grader i ca 15 minutter. Server og nyt!
Lukk

Ett øyeblikk