|vegetarkebab

Klasse: 6A, Nedre Bekkelaget skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 boks kikerter
2 dl solsikkefrø
1 dl fiberhusk
1 stk gul løk
1 ts salt
3 ts hvitløk
5 ts tomatpurre
30 g gjær
2 dl økologisk melk
1 ss smør
400 g hvetemel
1 boks økologisk mais
1 stk økologisk salat
1 stk økologisk agurk

Slik gjør du

1
RØMMEDRESSING 1. skrell og riv hvitløk 2.finhakk persillen 3.bland sammen hvitløk persille og rømme smak til med salt og pepper. PITABRØD 1. smelt smør tilsett melk og gjær og salt. ha i mel og sett til heving. del deigen i 8 like deler som du kjevler flate. Stekes på 270 grader i 7-8 minutter midt i ovnen. VEGETARKEBAB 1.Sett ovnen på 200 grader 2.Kjør solsikkefrø i en kjøkkenmaskin til en jevn massse 3.kutt løken grovt 4.Tillsett løk, kikerter, vann, soya, salt, pepper og hvitløk. 5 kjør til en glatt deig i en kjøkkenmaskin, og smak til. 6. Tilsett fiberhusk, pass på at det blandes godt- ved behov kan du røre for hånd. 7. Rull boller og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. 8.Stek midt i ovnen i 15 minutter, snu deretter bollene og stek i 10 minutter.
2
INGREDIENSER PIZZADEIG 3,4 dl vann 500g pizzamel 50 g gjær 1.Bland sammen lunkent vann og gjær. 2.Putt pizzamel og salt i en bolle. 3.Putt pizzamel og salt i vannet 4.Bland det sammen 5. kna deigen i 10 minutter og lag to boller. 6. Hev i en time. 7 Kjevle ut deigen med litt semulegryn. PIZZASAUS OG TOPPING 1 boks tomatpure 2 ts sukker 2 klyper salt 1 boks kakkede tomater 1 ts oregano Bland alt sammen . Til topping oliven sjampinjong og vegansk ost Du kan toppe med litt basilikum.
Lukk