Hvitting med spinat, gulrøter, valnøttvinaigrette og heimlaga potetmos.

Klasse: 6, Toftøy skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
8 stk potetar (norske)
100 g valnøtter
2 dl økologisk mjølk
5 ss smør
1 ss balsamico
2 stk kvitlauk (fedd)
1 ss steikolje
0.5 bunt gressløk
100 g spinat
0.25 ts muskat
1 stk tomat
0.5 stk raudløk
0.5 ts pepar
0.5 dl olivenolje
400 g Sjølvfiska hvitting
0.5 ts salt

Slik gjør du

1
Potetmos 1. Skrell potetar og kok dem møre, uten salt i vatnet. Hell av vatnet. 2. Varm opp mjølken til rett under kokepunktet. 3. Mos potetane og rør inn smør. Ha i litt og litt varm mjølk av gangen. Rør godt undervegs. 4.Smak til med salt, pepar og muskat.
2
Valnøttvinaigrette 1. Del tomaten i fire og ta ut innmaten. 2. Kutt tomaten i terningar og finhakk valnøttene og gressløken. 3. Bland alt saman, og rør inn olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepar. La vinaigretten stå på benken frem til servering.
3
Fisk 1. Skyll fisken i kaldt vatn og tørk den lett med kjøkenpapir. 2. Krydre fisken med salt og pepar. 3. Varm opp ein steikepanne til middels høg varme og tilsett 1 ss olje og 2 ss smør. 4. Steik fisken 2-3 minutt og snu den å steik den 2-3 minutt på andre sida. 5. Bruk ein spiseskje til å ause smøret over fisken mens den steiker. Legg fisken på eit fat når den er ferdig.
4
Grønsaker 1. Skrell finhakk kvitløk og raudløk. 2. Ha 1 ss olje i same panne som du steikte fisken i. Steik raudløken og kvitløken til løken er blank, tilsettspinat og vend om til spinaten har felt lett saman. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepar. 3. Skrell gulrota og del den i små bitar eller rasp gulrota.
5
Server hvitting med spinat, gulrøter og valnøttvinaigrette. BON APPETIT!
Lukk

Ett øyeblikk