Hvitting med spinat, gulrøter, valnøttvinaigrette og heimlaga potetmos.
Klasse: 6, Toftøy skule
Gruppe: 2
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde
Ingrediens
1
stk
tomat
0.5
bunt
gressløk
0.5
dl
olivenolje
1
ss
balsamico
100
g
valnøtter
400
g
Sjølvfiska hvitting
100
g
spinat
2
stk
kvitlauk (fedd)
2
dl
økologisk mjølk
0.5
ts
salt
0.5
ts
pepar
0.25
ts
muskat
8
stk
potetar (norske)
1
ss
steikolje
0.5
stk
raudløk
5
ss
smør
Slik gjør du
1
Potetmos
1. Skrell potetar og kok dem møre, uten salt i vatnet. Hell av vatnet.
2. Varm opp mjølken til rett under kokepunktet.
3. Mos potetane og rør inn smør. Ha i litt og litt varm mjølk av gangen. Rør godt undervegs.
4.Smak til med salt, pepar og muskat.
2
Valnøttvinaigrette
1. Del tomaten i fire og ta ut innmaten.
2. Kutt tomaten i terningar og finhakk valnøttene og gressløken.
3. Bland alt saman, og rør inn olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepar. La vinaigretten stå på benken frem til servering.
3
Fisk
1. Skyll fisken i kaldt vatn og tørk den lett med kjøkenpapir.
2. Krydre fisken med salt og pepar.
3. Varm opp ein steikepanne til middels høg varme og tilsett 1 ss olje og 2 ss smør.
4. Steik fisken 2-3 minutt og snu den å steik den 2-3 minutt på andre sida.
5. Bruk ein spiseskje til å ause smøret over fisken mens den steiker. Legg fisken på eit fat når den er ferdig.
4
Grønsaker
1. Skrell finhakk kvitløk og raudløk.
2. Ha 1 ss olje i same panne som du steikte fisken i. Steik raudløken og kvitløken til løken er blank, tilsettspinat og vend om til spinaten har felt lett saman. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepar.
3. Skrell gulrota og del den i små bitar eller rasp gulrota.
5
Server hvitting med spinat, gulrøter og valnøttvinaigrette.
BON APPETIT!