Linsesuppe og pizza twisters

Klasse: 6A, Iglemyr skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.25 ts pepper
3.5 dl hvetemel
5 dl vann
2 ss tomatpuré
0.25 ts salt
2 dl sammalt hvete
1 stk stor gulrot
2 dl melk
0.5 ts gurkemeie
1 dl havregryn
1 stk finhakket hvitløk
2 ts bakepulver
200 g røde linser
50 g smør
0.5 stk finhakket løk
0.5 ts oregano
0.5 ss frisk finhakket ingefær
100 g skinkebiter eller pepperoni
0.5 ss sukker
0.25 ts salt til twisters
1 stk buljongterning
100 g revet ost

Slik gjør du

1
LINSESUPPE: Vask og kutt alle grønnsakene. Skyll linsene i kaldt vann i et dørslag. Ha alle ingredienser i en gryte og kok opp. Kok i ca. 20 minutter. Bruk stavmikser og kjør til glatt puré. Smak til med sukker, salt og pepper. Gi et raskt oppkok. Serveres med litt creme fraiche, frisk koriander og pizza twisters.
2
PIZZA TWISTERS: Ha alle ingrediensene i en bakebolle og bland godt sammen. Kjevle ut deigen til et rektangel og legg på ønsker fyll. Brett deigen fra langside mot langside. Skjær leiven i tykke strimler med et pizzahjul. Snurr/twist strimlene og legg de på et stekebrett. Stekes på 225 grader i ca 15 minutter.
Lukk

Ett øyeblikk