Eggerøre med stekte grønnsaker og grove scones

Klasse: 6C, Fosslia skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 dl Hvetemel siktet
2 dl Sammalt hvete fin
1.5 ts bakepulver
0.3 ts salt
2 ss sukker
70 g smør
2 dl lettmelk
1 stk løk
1 stk paprika
5 stk egg
20 g spinat
3 ss solsikeolje
6 skive ost

Slik gjør du

1
Scones: 1. Sett ovnen på 200 °C. 2. Sikt sammen mel og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett salt og sukker. 3. Del kaldt smør i biter og smuldre inn i melet til fint smuldret. Du kan gjøre dette med hendene eller i en kjøkkenmaskin med knivblad, men jobb raskt så ikke smøret blir mykt. 4.Tilsett melk og vend forsiktig til en samlet, men løs deig. Ha deigen ut på et lett melet bord og elt sammen forsiktig, ca. 30 sekunder. Tips: Det er viktig å bruke så lite mel som mulig på bordet slik at du ikke elter inn for mye ekstra mel og får kompakte scones. 5. Press deigen forsiktig utover til ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass og sett sconesene på et stekebrett med bakepapir. 6. Pensle med litt ekstra melk og stek i ovnen i 14-16 minutter eller til gylne. Server med gulost. Eggerøre og grønnsaker: 1. Først så hakker man opp løk og paprika, 2. klekk egg i en skål og visper det. 3. Tar fram stekepanne å stek paprikaen og løken, det er ferdig når løken er gyldig og blank. 4. Stek egget til det er lys gulbrune.
Lukk