Pytt i panne med stekt egg og polarbrød

Klasse: 6B, Fosslia skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
6 stk egg
250 g Strimlet kylling
5 dl Melk
5 stk Potet
4 ts Bakepulver
0.5 ts Salt
500 g Sammalt hvetemel grov
0.5 stk Gul løk
200 g Hvetemel siktet
1.5 ss Olivenolje
100 g Meierismør
0.5 stk Paprika

Slik gjør du

1
Polarbrød: 1.Sett ovnen på 225g 2.Smelt smør 3. Ha alt det tørre i en bolle og lag en grop i midten. Hold igjen litt av melet til utbaking. Ha det flytende (smør og melk) i gropa og samle det med en slikkepott. 4. Ha litt mel på benken og del deigen i 5 like store deler. Rull de til boller og kjevle dem flat, ca 1cm tykk. 5. Stek på midterste rille 8-12 min til gyllen. Pytt i panne: 1. Del kyllingfilet i strimler 2. Del poteten i terninger med skallet på, kutt løk og paprika i mellomstore biter 3 Ha olivenolje i stekepanne og varm opp. Stek kyllingen på sterk varme 4. Ta kyllingen ut av pannen og stek grønnsakene. Ha kyllingen i på slutten. Smak til med salt.
Lukk

Ett øyeblikk