Brød med speilegg, ovnsbakte poteter og salat

Klasse: 7A, Kulstad skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
25 g Idun Mors Hjemmebakte - fersk gjær original
50 g Smør
800 g Potet
3 ss Solsikkeolje
2 ts Timian
400 g Sammalt hvetemel, fin
100 g Hvetemel
0.5 ss Gjær
2 ts Salt
4 ts Fersk gressløk
1 stk Isbergsalat
4 stk Egg
1 stk Brød
3 dl Vann

Slik gjør du

1
Brød med speilegg, ovnsbakte poteter og salat Utslipp: 0.085 kg CO2 4 posjoner Ingredienser: - 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original - 50 g romtemperert smør i terninger - 800 g potet (lokalt) - 3 ss solsikkeolje - 2 ts timian - 400 g sammalt hvetemel, fin - 100 g hvetemel - 0.5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst - 2 ts salt - 4 Ts fersk gressløk (lokal) - 1 stk isbergsalat - 4 Egg (Økologisk) - 1 hjemmelaget brød - 3 dl lunket vann Slik gjør du: 1) Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 2) Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt. 3) Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 4) Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/ovnsstekte-potetbater/ 1) Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen av bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 45 minutter. 2) Form deigen til et brød og legg i en brødform (1, 5 liter). Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme. 3) Pensle brødet med vann og stek det på midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på en bakerist etter steking. https://www.morshjemmebakte.no/recipes/ekstra-grovt-brod/ Fremgangsmåte for hele retten: - Sett stekeovnen på 210 grader. - Lag brøddeigen. Vi måtte bruke varmbad for å hurtigheve deigen. - Gjør klar potetene til steking. Vi tok olje og krydder i brødpose også la vi potetbåtene i brødposen og blandet, etter det penslet vi en ildfast form og så la vi potetene oppi. - Bak ut brødet og sett det til steking, viktig at brødet kommer til steking først da det tar lengst tid. Vi stekte brødet i ca. 35 – 40 min. - Vi skyllet salaten i vann og rev ut fine salatblad. Så tørket vi salaten med håndkle/papir slik at vannet detter av og da blir det friskere. - Så setter du potetene i stekeovnen i ca. 20 - 25 min - Også begynte vi å steke eggene, vi stekte eggene på begge sider da vi syntes det var finest og best. - Når brødet er ferdig skjærer du det opp i skiver og legger salat og egg pent på brødskivene også legger du potetene pent ved siden av. - Etter det krydret vi egget og drysset fersk gressløk over maten. - Da er retten klar til servering. Ferdig produkt:
Lukk