Torsk med røkt reinsdyrhjerte og ertepurè

Klasse: 6, Longyearbyen skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk varmrøkt reinsdyrhjerte (lokal fangst)
4 stk torskefilet (lokal fangst)
1 stk stekesmør
1 ts salt
1 ts pepper
1 stk Crispi salat
1 stk hvitløksbåt
1 bunt reddikspirer (lokalprodusert)
200 g erter
1 dl kjøttbuljong
1 bunt karsespirer

Slik gjør du

1
Stekt torsk 1.Varm smør i en panne. 2.Krydre torskefiletene med litt salt og pepper. 3.Stek torsken lett på begge sider. Ertepure: 1.Finhakk hvitløk. 2.Fres hvitløken lett i smør i en kjele. 3.Putt de frosne ertene i kjelen og la de frese litt sammen med hvitløken. 4.Putt i en neve reddikkspirer. 5.Hell i ca en dl buljong. La koke i to minutter. 6.Mos det til en purè. Varmrøkt og lettsaltet reinsdyrhjerte 1.Skjær opp reinsdyrhjertet i små biter.
Lukk