Hjemmelagde nugget med honninggulerøtter og bakt potet

Klasse: 7B, Mosjøen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g Kyllingfilet(matreddere)
4 stk Potet
3 dl Cremefreche
1 stk Chilli
4 stk Cherrytomater
2 ss Tacokrydder
1 ss Pepper og salt
1 ss Paprikakrydder
20 g Hvetemel
15 g Griljermel
0.1 stk Paprika
8 ss Rapsolje
3 ss Honning
4 ss Sweet chilisaus
8 stk Gulrot(matreddere)
1 ts Hvitløk(matreddere)

Slik gjør du

1
Sett på stekeovnen på 220 grader
2
Kutt kyllingen opp i strimler og legg den til sides
3
Fin hakk grønnsakene(chilli, hvitløk, paprika) og swish de litt i stekepanna
4
Hell creme fraiche, kyllingen og de finhakkede grønnsakene i en plastikkpose
5
Stikk hull med en gaffel i potetene, krydder de med salt og pepper deretter pakkes de inn i aluminiumsfolie og la dem ligge ovnen i ca en time
6
Kutt gulrøttene i staver og stek de i olje, salt og pepper i ca 10 min. I slutten av steketiden tar du på 3ss med honning
7
Bland posen med kyllingen sammen deretter ta en og en kyllingbit på et fat med griljemelet tacokrydderet og melet.
8
Rull kyllingen i melblandingen til helt dekket. Ta ut en stekeplate med bakepapir og ha olje på bakepapiret legg kyllingen på brettet og sett det i ovnen på 20 min
9
Server maten og nyt:D
Lukk