Omnsbakt laks

Klasse: 6, Lavik skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 g laks
4 stk poteter
1 stk gulrot
1 stk purreløk
150 g brokkoli
0.5 ts salt
0.5 ts pepar
1 ss sitronsaft
2 ss olje

Slik gjør du

1
Set steikeomnen på 220 grader. Legg aliminiumsfolie over steikebrette, pass på at folien er så lang at du kan brette det over steikebrettet igjen.
2
Skrell og kutt poteter og gulrøttene i skiver. Vask og del opp brokkoli.
3
Ta olje på folien. Fordel grønnsakene i fire haugar på steikebrett. Brett folien over maten. Steik grønnsakene i omnen i 20 min.
4
Finhakk purren. Ta salt, pepar, sitronsaft og purre på laksefiletane.
5
Ta steikebrettet med grønnsakene ut av omnen og sett omnen på 200 grader. Legg ein laksefiletane på kvar grønnsakshaug. Ta folien over maten igjen. Steik grønnsakene og fisken i 15 min.
6
Legg maten på fat og dryss til frisk purre over. No er maten klar for servering.
Lukk