Hjortegryta

Klasse: 6, Hauso barne- og ungdomsskule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
26 stk Poteter lokal og økologisk
10 skive Brunost
15 stk Gulrot lokal og økologisk
1 boks Heimekokt kjøttkraft
50 g Smør
1 stk Løk
3 ts Salt
2 dl Vatn
2 ts Pepper
1 kg Hjortekjøtt frå nærområdet
2 stk Blomkål
7 ss Kveitemjøl

Slik gjør du

1
Først brunar du mjølet og smøret
2
Kok opp litt vatn i ein kjele som me blandar over i kraften.
3
Når mjølet og smøret er ferdig bruna tar me det oppi kraften. Kok sausen i 10 min.
4
Putt oppi kjøttet, løk, gulrot og brunost.
5
La dette koke i 20 min. Smak til med salt og pepper.
6
Vask alle gulrøttene. Skrell gulrøttene og skjær dei i små biter og legg dei oppi vatn. Vatn til å dekke gulrøttene. Dei skal koka i 20 minutter. Gjer det sama med potetene.
7
Server med heimelaga tyttebærsyltetøy
Lukk

Ett øyeblikk