Rullekaka

Klasse: 6, Hauso barne- og ungdomsskule

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
100 g Kveitemjøl
120 g Sukker
1 ts Bakepulver
3 dl Kremfløyte
1 boks Bringebærsylta (heimelaga)
4 stk Egg (lokale)
6 stk Epler (lokale)

Slik gjør du

1
Sett ovnen på over og under varme og 200 grader
2
Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mjøl og bakepulver
3
Ha bakepapir på eit steikebrett og fordel røra utover steikebrettet med ein sleikepott
4
Sett steikebrettet inn i ovnen. 5-10 min
5
Legg eit bakepapir på kjøkkendisken.(lika stort som det andre). Strø sukker utover bakepapiret
6
Kvelv deigen over bakepapiret som ligg på kjøkkendisken
7
Dra papiret av. Ta bringebærsyltetøy ut over heile kako
8
Rull kaka saman. La den stå til den er kald
9
Pisk krem og kutt opp eplene i skiver
10
Legg eit stykke rullekaka på eit fat og ta litt krem på sida av rullekake stykket
11
Stikk eple skivene i kremen og ta på litt kanel og sukker.
12
Tips Når du skal ta av bakepapiret er det lurt å pensla på vatn vist det henger fast
Lukk