Finnbiff med potetmos og tyttebærrømme

Klasse: 6A, Vestre Jakobselv skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 ss smør til steiking
1.5 dl vann
4.5 dl seterrømme
4.5 skive geitost
7 stk knuste einebær
0.75 ts tørket timian
600 g reinsdyrskav (lokalprodusert)

Slik gjør du

1
Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint. Varm stekepanna og ha i litt smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det etterhvert som det blir stekt over i en gryte.
2
Tilsett vann i gryten med skavet. Kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5.minutter. Smak til med salt og pepper.
3
Potetmos: 15.stk mellomstore poteter, 3.dl melk, 3.ss smør, 3/4ts salt, 3/4 ts pepper, 3/8 ts muskatnøtt. Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet. Det lønner seg å dele potetene opp i mindre biter.Varm opp melken til under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smøret. Ha i litt varm melk av gangen rør godt underveis.Smak til med salt, pepper og muskat
4
tyttebær rømme: 3.dl rømme, tre spisekjeer med lokalprodusert rørte tyttebær. Rør tyttebær inn i rømmen for et fantastisk tilbehør.
Lukk