Stekt makrellfilet med stekte poteter

Klasse: 6A, Østli skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
250 g Cherrytomater
400 g Makrellfilet
1 bunt Fersk basilikum
1 stk Agurk
1 ts Pepper
2 ss Meierismør eller nøytral olje
1 ts Salt
4 stk Gulrøtter
2 stk Fedd hvitløk
1 stk Sitron
8 stk Poteter (Beate)
1 stk Paprika

Slik gjør du

1
En hel Agurk deles inn i tynne skiver.
2
En boks Cherry Tomater og tomatene deles bare i to.
3
En hel Paprika deler vi opp i lange biter.
4
En Sitron deles i båter.
5
Dette settes til siden på vent.
6
Åtte Poteter skal deles i båter.
7
En liten Hvitløk skal finhakkes.
8
Tre Gulrøtter skal kuttes opp i skiver.
9
Sett stekeplater på litt over middels varme og stek poteter, hvitløk og gulrøtter.
10
Putt smør i panna før du steker dem og stek dem til de får en god brun farge. Du kan gjerne steke hvitløk med potetene hvis du vil.
11
Fisken: Del 400g makrellen i 4 like deler uten å ta av skinnet. Du kan gjerne bruke samme panne som til grønnsakene, men ta på mer smør. Fisken er ferdig når den er brun og stekt på hver side.
12
Så server med sitron på siden sammen med resten av grønnsakene son at du kan skvise det på fisken når du spiser.
Lukk

Ett øyeblikk