Fiskeburger med brød og salat.

Klasse: 6, Holmstad skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
350 g Hyse,lange evt torsk
1 ts salt
0.5 ts pepper
1 dl melk/fløte
2 dl Løk
2 ss gressløk

Slik gjør du

1
Pass på at alle ingrediensene er så kalde som mulig, sett gjerne blandebollen i fryseren før du starter. Skjær fisken fri for skinn og ben, del den i stykker og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i foodprosessor. Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med iskald melk litt om gangen til en fast farse. I foodprosessor kan alt has i maskinen med det samme og maskinen gå til ingrediensene er godt blandet (ca 1 minutt). Form 6 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte. Tips: Når du lager fiskemat er det viktig å ikke bruker frossen fisk da denne ikke binder godt nok. Serveres med en frisk salat av: hjertesalat, paprika og agurk. Godt å ha i grove brød. Vi lager fiskefarsen inne på skolekjøkkenet, selve fiskeburgerne skal tilberedes ute på grill. Fløte har vi ordnet med en lokal bonde. En i klassen hadde vært på gården og pasteurisert. PS: Folien som ble brukt er sortert i rett søppel.
Lukk