Laks med steikte grønnsaker

Klasse: 6B, Krokane skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk gulrøtter
1 stk brokkoli
500 g fersk laks
10 g dill til pynt
1 ts havsalt
1 ts pepper
1 ts paprikakrydder
1 stk sitron
5 ss smør
8 stk poteter

Slik gjør du

1
Først skreller du potetene og gulrøttene.
2
Kok potetene heile.
3
Del brokkolien i små buketter og kutt gulrøttene i fyrstikkstore stavar.
4
Del laksen i passelege porsjonar. Krydre med havsalt, paprikapulver og peppar
5
Steik laksen i 3 min. på kvar side.
6
Steik brokkoli og gulrøttene kvar for seg i varm steikepanne med 1 ss smør. Pass på at dei ikkje bli heilt gjennomsteikte.
7
Server med dill og sitronbåter. Vel bekomme!
Lukk