Omnsbakt laksefilet frå Hjelmeland med steikte poteter
Klasse: 6, Erfjord skule
Gruppe: 2
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde
Ingrediens
800
g
Laksefilet frå lokalt oppdrettsanlegg (Mowi)
0.5
ts
Pepar
1
ss
Olivenolje
6
stk
Gulerøter
1
stk
Agurk
1
ss
Eddik
2
ss
Vatn
200
g
Poteter
1
ss
Olje
1
ts
Urtekrydder
1
ts
Salt
1
ts
Paprikapulver
1
ts
Sitronsaft
1
ss
Sukker
2
ss
Heimelaga smør (av fløyte)
Slik gjør du
1
Vask potetene godt og del dei i båtar. Legg dei i ei bolle og ha olje over.
Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
Ha potetbåtane over i ei langpanne dekt med bakepapir.
Steik potetene på 225 grader i 20-30 minutt. Bruk ein spiss ting for å sjå om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft dei 5 siste minutta.
2
Forvarm omnen til 200 grader.
Legg laksefiletane over i ei ildfast form. Krydre med salt og pepar og topp med litt heimelaga smør og olivenolje. Ha over sitronsaft.
Set inn i omnen og bak i ca. 10-12 minutt.
Finn fram ei passe stor bolle og bland saman vatn, eddik, sukker, salt og pepar. Skjer agurk i skiver ved hjelp av ein ostehøvel og bland inn i laken.
3
Kok gulerøter i ca 5-10 minutt og server saman med det andre.