Omnsbakt laksefilet frå Hjelmeland med steikte poteter

Klasse: 6, Erfjord skule

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
800 g Laksefilet frå lokalt oppdrettsanlegg (Mowi)
0.5 ts Pepar
1 ss Olivenolje
6 stk Gulerøter
1 stk Agurk
1 ss Eddik
2 ss Vatn
200 g Poteter
1 ss Olje
1 ts Urtekrydder
1 ts Salt
1 ts Paprikapulver
1 ts Sitronsaft
1 ss Sukker
2 ss Heimelaga smør (av fløyte)

Slik gjør du

1
Vask potetene godt og del dei i båtar. Legg dei i ei bolle og ha olje over. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt. Ha potetbåtane over i ei langpanne dekt med bakepapir. Steik potetene på 225 grader i 20-30 minutt. Bruk ein spiss ting for å sjå om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft dei 5 siste minutta.
2
Forvarm omnen til 200 grader. Legg laksefiletane over i ei ildfast form. Krydre med salt og pepar og topp med litt heimelaga smør og olivenolje. Ha over sitronsaft. Set inn i omnen og bak i ca. 10-12 minutt. Finn fram ei passe stor bolle og bland saman vatn, eddik, sukker, salt og pepar. Skjer agurk i skiver ved hjelp av ein ostehøvel og bland inn i laken.
3
Kok gulerøter i ca 5-10 minutt og server saman med det andre.
Lukk