Supermiljø wok

Klasse: 6, Eidsdal skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 g Kyllingfilet (eller tofu)
3 stk Gulrøtter
1 stk Liten raud lauk
0.5 stk Kinakål
2 stk Fedd kvitlauk
1 boks Mais
1 skive Ingefær
400 g Fullkorn nudlar
6 ss Oystersaus
1 ss Hoisin saus
1 ss Sesam olje
2 ss Flytende honning
0.5 stk Juice av lime

Slik gjør du

1
Slik gjer du: 1. Skjer opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gong. 2. Rør saman ingrediensene til sausen og smak den. 3. Kok opp vatten i ei stor gryte, ha i litt salt og nudlar. Sjå koketid på pakken. 4. Held ut vatten og ha på lokket. Sett til sides. 5. Steik kyllingen i ei stor stekepanne i litt matolje. Tilsett kvitlauken mot slutten av steketiden. 6. Ha kyllingen på tallerken og sett til side. 7. Fres raud lauk, mais, ingefær og gulrot i steikepannen. Bruk litt matolje. 8. Skru av varmen og ha i kinakål, kylling, nudlar og saus. Rør godt saman. 9. Pynt med koriander, lime og sesamfrø viss du vill. Bon appetit!
Lukk