Vegetarburger med salat og pommes frites

Klasse: 7A, Inndyr skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 boks mais
3 stk kokte poteter, most
2 stk egg
0.5 stk agurk i skiver
2 ss potetmel
1 dl olje
1 stk løk, hakket
2 stk tomat i skiver
1 bunt kruspersille
8 stk poteter
0.5 stk purre, hakket
0.5 stk isbergsalat
0.5 ts timian
1 bunt urter
2 stk stangselleri, i biter
4 stk hamburgerbrød
2 dl yoghurt naturell
1 stk gulrot, raspet
2 ts salt

Slik gjør du

1
Vask og del opp potetene i båter eller strimler, bland med olje og salt. Stekes i ovnen på 225 grader i 30 minutter.
2
Bland yoghurt naturell med urter, la stå til resten av maten er ferdig.
3
Bland alle ingrediensene til burgerne, og kna deigen ammen med eggene. Bruk hendene. Stek en prøvekake for å finne ut om burgerne er passe salt. Stekes i olje. Form deigen til burgere ved å dyppe en skje i kaldt vann først. Etterstekes på svak varme.
4
Serveres i brød med salat, tomat, agurk og mais, med en god dressing til. Ha pommes frites ved siden.
Lukk

Ett øyeblikk