Vikingskip

Klasse: 6A, Vestre Slidre skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk laksefiletar
4 stk gulrot
1 stk blomkål
1 stk brokkoli
4 stk poteter
200 g sukkerertar
1 stk gul paprika
1 stk raud paprika
1 stk grøn paprika
12 stk rosenkål

Slik gjør du

1
1. Reins og skjer alle grønsakene og potetene i passe store bitar. Bruk gjerne rotkniv. 2. Legg alt midt på eit ark aluminiumsfolie. 3. Legg ein laksefilet på toppen av kvar pakke. 4. Krydre med sitronpepper eller salt og pepper. 5. Legg litt smør på toppen. 6. Pakk saman med langsidene fyrst. 7. Legg foliepakkene i omnen og steik dei ved 200 grader C, til fisken og grønsakene er klare. 8. Ta pakkene ut av omnen og legg dei på ein middagstallerken. 9. Forme dei til Vikingskip og set på sitronskiver som skjold i kvar side. 10. Lag mast med segl (av ubleikt lerret), som ein set midt i skipet.
Lukk