Tortilla med grønnsaker, laks og sei

Klasse: 6, Lavik skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g sei
1 dl lunka vatn
300 g laks
0.5 ss olje
6 bunt brokkoli
1 ts salt
3 stk poteter
1 ts Bakepulver
2 stk gulrøter
250 g kveitemjøl
3 ss basilikum og persille

Slik gjør du

1
Lag først deigen til tortillalefsene: Bland kveitemjøl, bakepulver og salt i ein bakebolle. Spe med olje og vatn. Elt for hand i nokre minuttar til du har ei fin deig. Dekk deiga med plast og la den kvile i 20 minutt.
2
Tilbehør: Skjer opp brokkoli, gulrøter og potetar i bitar. Del seien og laksen i terningar.
3
Tortillalefser: Del deigen i fire emner. Kjevl ut kvar lefse til sirkler. Tilbehør: Steik brokkolien litt, og kok gulrøtene og poteten til dei er møre.
4
Steik leksene ein og ein i ei tørr panne i ca. eit minutt. Snu leksa og steik til den får brune, små prikkar. Legg tortillalefsene i kvar sine djupe skåler.
5
Fyll lefsene med sei, laks og grønnsaker.
Lukk

Ett øyeblikk