Tortilla med grønnsaker, laks og sei

Klasse: 6, Lavik skule

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
250 g kveitemjøl
1 ts Bakepulver
1 ts salt
0.5 ss olje
1 dl lunka vatn
3 ss basilikum og persille
2 stk gulrøter
3 stk poteter
6 bunt brokkoli
300 g laks
300 g sei

Slik gjør du

1
Lag først deigen til tortillalefsene: Bland kveitemjøl, bakepulver og salt i ein bakebolle. Spe med olje og vatn. Elt for hand i nokre minuttar til du har ei fin deig. Dekk deiga med plast og la den kvile i 20 minutt.
2
Tilbehør: Skjer opp brokkoli, gulrøter og potetar i bitar. Del seien og laksen i terningar.
3
Tortillalefser: Del deigen i fire emner. Kjevl ut kvar lefse til sirkler. Tilbehør: Steik brokkolien litt, og kok gulrøtene og poteten til dei er møre.
4
Steik leksene ein og ein i ei tørr panne i ca. eit minutt. Snu leksa og steik til den får brune, små prikkar. Legg tortillalefsene i kvar sine djupe skåler.
5
Fyll lefsene med sei, laks og grønnsaker.
Lukk