Laksewrap med bygglefse og kortreiste grønnsaker

Klasse: 7, Bøfjorden og Bæverfjord Oppvekstsenter

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk Agurk
0.5 stk Raudlauk
0.5 stk Crispysalat
400 g Laksfillet
50 g Rømme
0.5 dl Solsikeolje
2 ts bakepulver
0.5 ts salt
150 g byggmel
250 g hvetemel
2 dl vatn

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensane til lefsa samman til ein smidig deig, Deigen må ikkje bli for hard.
2
Så legg eit kjøkkenhåndkle og plast folie over deigen og let den stå i 20 minutt.
3
Del opp deigen i 12 like store emner, form dei til bollar og klem dei litt flate. La dei kvile i 10 minutt på benken under eit kjøkkenhåndkle og plastfolie.
4
Kjevle ``bollane`` ut til runde leiver med tykkelse som pannekakar. Stek så lefsene i panne, med middels varme. Snu når dei boblar.
5
Legg dei ferdige lefsene på kvarandre innpakket i eit kjøkkenhåndkle. NB: Dersom dei ikkje blir ete opp kan du fryse dei
6
Del opp laks i bitar og fres det i panna med salt og peppar.
7
Kutt opp grønnsaker.
8
Fyll lefsa med laks, grønnsaker og rømme.
Lukk