Fiskeburger

Klasse: 6B, Hatlane skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ts pepper
4 stk Poteter
1 ts salt
1 stk Isbergsalat
3 stk Vårløk
1 stk Agurk
400 g Torsk
3 stk tomater
1 stk Egg
4 stk Hamburgerbrød
3 ss Olje

Slik gjør du

1
Slik lager du ovnsstekte poteter: 1. Sett stekeovnen på 200 grader. 2. Vask og tørk poteten. Del i båter og legg dem i en ildfast form. 3.Krydre med salt og pepper. Drypp over olje. Stek potetene i 25-30 minutter. Snu potetbåtene under stekingen. Fiskeburger: 1. Skjær fisken i omtrent like store terninger og kjør den raskt i en foodprosessor med kniver. 2. Tilsett egg, vårløk, salt, pepper og kjør den raskt litt til. Dersom du benytter foodprosessor skal fisken kjøres så kort at den akkurat blir passe most, uten at den blir helt finmalt. 3. Form 4 fiskeburgere. Stek fiskeburgerne i smør på middels varme i 3-5 minutter på hver side, til du får en fin stekeskorpe og fiskeburgerne er gjennomstekt. Servering: 1. Del hamburgerbrødet i to og fordel eventuelt litt ketchup på den nederste delen. 2. Fordel salat, tomat og agurk over og legg fiskeburgeren oppå. 3. Plasser den øverste delen av hamburgerbrødet på toppen, og nyt med nystekte poteter!
Lukk

Ett øyeblikk