Laks med ovnsbakte grønnsaker og babyspinat.

Klasse: 7A, Lundstein skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk laksefilet
1 stk kålrot
5 stk gulrot
100 g babyspinat
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss rapsolje
1 ss smør

Slik gjør du

1
Først setter du ovnen på 200 grader, så skreller du gulrøttene og kålroten og skjærer dem opp i strimler. Så tar du en steke plate med bakepapir og putter grønnsakene på platen og tar litt olje, salt og pepper på og setter den i ovnen. Den skal stå i sånn 20 – 25 minutter.
2
Du tar en stekepanne og tar litt flytende margarin i den og når det begynner å poppe putter du laksen i. Når du ser at det kommer litt hvit i bunnen tar du litt salt over den og venter i et minutt før du snur den. Når du har snudd den venter du i 2 minutter, før du tar på lokk til kålroten og gulrøttene er ferdig.
3
Du tar baby spinaten i en bolle og tar litt salt og pepper og blander det sånn at det blir fordelt.
4
Legg laks, grønnsaker og babyspinat på en tallerken, så er den klar til å spise!
Lukk