Spinatwrap med kylling

Klasse: 6B, Lindås barneskule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
5 stk egg (lokalprodusert)
2 ss lynghonning (lokalprodusert fra Tveiten Gard)
0.5 dl sammalt hvetemel , finmalt
0.5 ts salt
1.5 dl melk
50 g frisk spinat
2 ss margarin (til steking)
200 g kålblanding (norsk)
3 stk kyllingfilet
0.5 dl hasselnøtter
2 stk vårløk (norsk)
1 bunt friske urter

Slik gjør du

1
Steg 1 - Spinatpannekaker: Ingredienser: 5 egg 1 ss honning 0,5 dl hvetemel 0,5 ts salt 1,5 dl melk 50 g spinat 1. Kjør alle ingrediensene til røren sammen i en blender, til du har en fin og jevn røre. 3. La den svelle i ca. 15 minutter. 2. Røren gir ca. 8 pannekaker. Hell litt røre i en stekepanne med margarin, og stek på forholdsvis sterk varme. Snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Gjenta prosessen til du ikke har mer pannekakerøre igjen.
2
Steg 2 - Stekt kylling: 1. Del kyllingfiletene i to, slik at de blir halvparten så tykk. Da vil gå raskere å steke dem. 2. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. 3. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen.
3
Steg 3 - Tilbehør: 1. Vask og tørk kålen, og fjern grove stilker og bladnerver. Fres grønnkålen i pannen til det blir blankt. Trekk pannen til side. 2. Finhakk vårløk, og grovhakk nøtter og urter. 3. Riv opp kyllingbrystene i små biter. Bruk gjerne to gafler for å dra de i fra hverandre.
4
Steg 4 - Servér: Fyll pannekakewrapsene med grønnkål, kylling, vårløk, nøtter og urter. Dryss over litt honning tilslutt.
Lukk