Dal (indisk gryterett)

Klasse: 6A, Spikkestad barneskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
200 g økologisk ris
2 l vann
2 ss olje til steking
2 stk løk
3 stk grønn chili
6 stk tomater
5 stk hvitløksfedd
2 stk cm ingefærrot
2 ss meierismør
2 ts garam masala
2 ts gurkemeie
1.5 ts malt koreander
4 dl grønnsaksbuljong
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl frisk koreander
500 g gule linser
0.5 stk rødløk
1 stk lime
1 stk crispisalat (lokalprodusert)
1 ts olivenolje
0.5 stk agurk (økologisk)
2.5 dl yoghurt naturell

Slik gjør du

1
Kok opp vann til risen. Hell risen i når det koker, og skru av plata. La den stå med lokk på mens dere lager gryteretten. Fres på middels varme, alt utenom koreander, linser, vann og buljong. Hell oppi vannet og buljong, og kok opp mens dere rører. Skyll linsene godt, og ha i gryteretten. Serveres med ris, yoghurt naturell og lime. Salat på siden.
Lukk