Fiskesuppe med pynt av sagtang og rabarbrakompott med fløte eller krem til dessert

Klasse: 6, Østre Halsen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
75 g laks
0.25 stk gulrot
0.5 stk persillerot
0.25 stk sellerirot
14 stk reker
1 stk gul løk
0.25 stk fenikkel
1.5 dl fløte
2 ss smør
1.5 ss fiskekraft
0.5 dl vann
1 stk einebær (som skal knuses)
0.25 ss byggmel
0.3 stk blåskjell (av et nett)
0.25 ts pepper
0.5 ts sellerisalt
0.5 ss estragon
0.5 dl eplemost (eplesaft)
0.2 bunt sagtang (enten hel eller knust)
85 g rabarbra
0.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker, 1/2 dl vann og litt fløte på toppen

Slik gjør du

1
1. Rens grønnsakene, rekene og fisken. Kutt alt bortsett fra rekene i små biter.
2
2. Ta frem en kjele, stek smøret og fres grønnsakene i 5 min
3
3. Dryss byggmel, estragon, knust enebær og sellerisalt over og la det koke i 1 min.
4
4. Tilsett fiskekraft og vann og la det småkoke i 5-7 min.
5
5. Ta kjele til side og bruk stavmixer. Lag en fin og jevn grøt uten klumper
6
6. Sett kjelen tilbake på stekeplaten og hell i fløten og la det småkoke i 2-3 min.
7
7. Legg reker og fisk opp i suppen og la det ligge å trekke like lenge som blåskjellene.
8
8. (Hvis suppen blir for tykk, tilsett litt vann.)
9
9. Ta frem en ny kjele, smelt smør og fres løken.
10
10. Hell i eplemosten sammen med løken.
11
11. Legg blåskjellene opp i kjelen. La det småkoke m/lokk og med lav varme i 2 min
12
12. Når blåskjellene er ferdige (NB! De som har åpnet seg), legg dem i suppen som nå er servert på en suppetallerken
13
13. Strø over med litt gresløk og en hel eller knust sagtang over.
14
14. Ta frem en kjele og hell opp i sukker, vaniljesukker, vann og rabarbra. La det koke I 5-10 min. på middels varme.
15
15. Hell fløte over rabarbrakompotten som er servert i en dessertskål eller i en suppetallerken.
Lukk