Pasta bolognese

Klasse: 6C, Spikkestad barneskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 skive fedd hvitløk
1 dl matolje
1 stk gulrøtter (økologiske)
2 boks hermetiserte tomater (økologiske)
400 g pasta fusilli fullkorn
1 stk kneip (lokalprodusert)
1 ts salt
1 bunt crispi salat (lokalprodusert)
1 stk tomat
1 stk chili

Slik gjør du

1
Pressa vitløken i en stekpanna med olivenolja. La hvitløken “smelte” i oljen. NB den brennes lett og må ikke bli brun. Riv gulrøttene og hell det over i stekepannen sammen med hvitløk og olje. Stekes sammen i ca 10 min. Ha eventuelt også i litt chili. NB ikke for mye då det fort blir for sterkt. Hell i de krossade tomatene og rør om. La det koke sammen i ca 15 min. Smake av med salt og litt pepper. Koke opp pasta vann og hell i salt. Viktigt att pasta vannet fosskoker innen man har i pastaen. Når pastaen er ferdig (NB pastaen skal være litt hard og gir godt med tyggemotstand. Det kalles “al dente”) Pastaen kokes ca 8-9 min. Prøve underveis så den ikke koker for lenge og blir for myk. Hell av allt vann fra pastaen og tippe pastaen over i stekepannen med tomatsausen. Bland pastaen godt med tomatsausen. Legg brødet på en stekeplate og ringla over olivenolje Salte og pepre på brødet innen du setter det inn i ovnen. (ca 170 grader) NB brødet brenner fort Server pastaen i skål med det ristede brødet ved siden av. Nyt maten:-)
Lukk