Rektor Hågbo`s elghakk

Klasse: 6B, Fagerlidal skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 g kjøttdeig av Målselvelg (jeger rektor Hågbo)
1 stk gul løk
10 stk poteter
3 stk gulrøtter
2 ss margarin
6 dl kraft av elgbein
0.5 ts pepper
1 ts salt

Slik gjør du

1
Hakk løk og stek den sammen med elgkjøttet, salt og pepper i stekepanna. Rør rundt og la det bli gyllent. Tips; Lurt å steke litt og litt slik at kjøttet får en fin stekeskorpe.
2
Skrell potet og gulrøtter Del disse i terninger på ca 1x1cm, og tilsett i gryten. Hell på kraft (du kan også bruke buljong), og la det trekke til grønnsakene er møre.
3
Serveres med tyttebær og flatbrød.
4
Som dessert kan man lage deilige, tynne crépes (pannekaker) med krem og skogsbær. Vel bekomme!
Lukk