Smørsteikt torsk

Klasse: 6A, Krokane skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk gulrøtter
1 stk brokkoli
500 g lettsalta torsk
2 ss smør
1 ts paprikapulver
1 ts finhakka kvitløk
4 ts karri
1 ts pepper
0.5 stk purreløk
4 stk poteter

Slik gjør du

1
Skrell gulrøttene og potetene.
2
Sett potetene til koking.
3
Kutt gulrøttene i skiver og del brokkolien i mindre buketter.
4
Vask og snitt purreløken i små strimlar.
5
Del torsken i passelege porsjonar. Krydre med salt, paprika, kvitløk, peppar og karri.
6
Steik torsken i smelta smør med skinnsida ned. Bruk spiseskei til å helle smør over torskebitane til den er heilt gjennomsteikt. Tilsett purreløken på slutten.
7
Damp gulrøttene og brokkolien, pass på at dei ikkje blir for mjuke.
8
Server med sitron og dill. Vel bekomme!
Lukk