Grønsaksburger med kylling og brød

Klasse: 6A, Tangen skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g Poteter (kortreist fra nabokommunen Lærdal)
200 g Brokkoli (helst økologisk)
0.25 stk hvitløk (2 fedd)
0.25 stk paprika
0.5 stk økologisk rødløk
3 stk økologiske egg
3 ss sammalt fint hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts chilipulver
3 ss smør til steiking

Slik gjør du

1
Kok/damp potetene til de begynner å bli møre, det kan godt være litt motstand i dei.
2
Kok opp vann. Når det bobler godt har du i brokkoli og lar den koke i 1,5 minutt. Tøm det i en sil og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Viktig at brokkolien fortsatt har en del tyggemotstand.
3
Finhakk paprika, rødløk og kvitløk. Del brokkolien i små buketter og brokkolistilken i små biter. Rasp dei kokte potetene på rivjern eller i kjøkkenmaskin.
4
Ha poteter, paprika, brokkoli, rødløk og kvitløk i en bolle og bland det. Tilsett krydder (kan også ha i litt finhakka urter dersom de ønsker det) og bland det godt.
5
Rør inn egg og mjøl. Bland alt godt sammen. Klem massen sammen til 8 flate burgerar med litt vann på hendene eller engangshansker.
6
Stek burgerane i smør på middelsvarme til dei er gylne på begge sider. Vær forsiktig når du snur dei.
7
Steik kyllingen i smør og krydre den etter ønske.
8
Server burgerar med steikt kylling brød til.
Lukk